Startpagina Teelttechniek aardappelen

Aardappelcontracten juridisch bekeken

Nu de aardappelen van het seizoen 2020 zowat overal ingeschuurd zijn, is het zeker een geschikt ogenblik om even een stand van zaken op te maken over de evolutie van de rechtspraak en rechtsleer inzake de contracten die tussen aardappeltelers en verwerkers worden afgesloten.

Laten we beginnen met de basis van deze contracten te schetsen. Deze contracten tussen een aardappelteler-verkoper en een verwerker-aankoper leggen aan de verkopende teler de verplichting op om aardappelen te telen op zijn gronden.

De percelen worden geïdentificeerd en de teler moet zich gedragen volgens de normen van Vegaplan die worden opgelegd door de koper. Die koper heeft bovendien het recht om de evolutie van de oogst op te volgen en om te controleren of de opgelegde normen wel degelijk worden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Teelttechniek aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken