Startpagina Archief

Normandische appeltaart

Niets zo hartverwarmend als een stuk Normandische appeltaart bij het begin van de winter. En niets zo leuk als daar dan brandende calvados over gieten!

Wat heb je nodig?

1 rol kant-en-klaar bladerdeeg

1,2 kg appels (Elstar, Jonagold of Goudrenetten)

50 g suiker

2 el citroensap

70 g boter of margarine

75 ml calvados

250 ml slagroom

Gebruik een (spring)vorm met iets hogere rand van 24 cm doorsnede

Hoe ga je te werk?

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Hak 1/3 deel grof en kook dit met 25 g...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen