Startpagina Archief

Rabarber: een zure plant voor zoete bereidingen

In mijn jeugdjaren stond in elke tuin een rabarberplant. Veel plaats en aandacht had de plant niet nodig. Een zonnig hoekje in de moestuin of de border volstond om jaar na jaar een ruime hoeveelheid stelen te kunnen oogsten. Om vers van te snoepen of om te verwerken in de keuken tot confituur of moes.

De eerste vermelding van rabarber werd teruggevonden in Chinese geschriften die dateren van 2700 voor Christus. Rabarber werd er oorspronkelijk geteeld omwille van de medische eigenschappen van de wortel, waaruit men een krachtig purgeermiddel kon winnen. De oorspronkelijke soorten Rheum palmatum en Rheum officinale worden nu nog steeds aangeplant omwille van hun wortel, om te verwerken tot laxeermiddel. Hoe rabarber in Europa is terechtgekomen, is niet geheel duidelijk. Sommige bronnen beweren dat Marco Polo (1254-1324), die in zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De zuivelmarkten sputteren

Economie Geen goed nieuws voor onze melkveehouders. Er is een ommekeer op de zuivelmarkten gaande. De steeds hogere melkaanvoer in combinatie met de handelsoorlogen, doen de zuivelmarkten sputteren.
Voir plus d'articles
Meest gelezen