Startpagina Archief

Thaise tomatensoep

Als jij fan bent van de Aziatische keuken, dan moet je deze tomatensoep zeker eens proberen. De Belgische tomaten vormen de basis van de soep, de currypasta en kokosmelk zorgen dan weer voor die typische smaak die Thaïse curry's zo lekker maken.

Ingrediënten

1 kg tomaten

1 ui

1 eetl currypasta

2 teentjes look

2 stengels citroengras

2 cm gember

1 rode chilipeper

verse koriander

200 ml kippenbouillon

1 eetl kandijsuiker

1 eetl vissaus

400 ml kokosmelk (blik)

1 bosje lente-uitjes

bakboter

Recept

Pel de tomaten op de klassieke manier: Snijd een kruisje aan de onderzijde van de tomaat. Breng water aan de kook en laat de tomaten 15 seconden in het kokend hete water liggen. Schep ze met een schuimspaan uit de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen