Startpagina Archief

‘Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen’

voortaan Europees beschermde benaming

Het ‘Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen’ heeft sinds 4 november 2019 een Europese erkenning als ‘Beschermde Oorsprongsbenaming’ (BOB) op zak. Na de ‘Vlaams-Brabantse tafeldruif’ is dit het tweede Vlaams product dat met een BOB erkend en beschermd wordt. Het staat nu mee in het rijtje topstreekproducten als Prosciutto di Parma, Hervekaas en de Volaille de Bresse.

Er gelden strenge voorwaarden om de benaming ‘Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen’ te mogen gebruiken. De term is enkel toegelaten voor het vers vlees van vrouwelijke dieren die tussen 3,5 en 8 jaar oud zijn en van ossen tussen 2 en 3,5 jaar oud, die behoren tot het ras ‘Rood’. Ze moeten daarbij gefokt en gekweekt worden in de provincie West-Vlaanderen.

De erkenningsaanvraag voor het ‘Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen’ gebeurde door de vereniging ‘Studie- en Documentatiecentrum voor de Vlaamse Rundveerassen werkgroep...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Brouns: We moeten het chauvinisme op het bord van de Vlaming krijgen

Actueel De gemiddelde Vlaming heeft een groot vertrouwen in de lokale landbouwproducten, blijkt uit een rondvraag georganiseerd in opdracht van Boerenbond. Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns is blij met de resultaten van die enquête. “Maar ik wil dat vertrouwen en dat chauvinisme ook zien in de winkelkar en op het bord en ik daag de Vlaming daartoe uit”, stelde de minister bij de officiële opening van de Dag van de Landbouw in Meerbeke (Ninove).
Voir plus d'articles
Meest gelezen