Daarnaast consumeren we 32 gram kaas, 28 ml yoghurt en nog eens 42 g/ml zuivelproducten.
In de kern is zuivel gezond, rekent VLAM voor. Dat blijkt ook uit cijfers.
Een glas halfvolle melk (150 ml), een potje magere yoghurt (125 gram) en een sneetje kaas (30 gram) leveren samen ongeveer 24% eiwitten, 17% calcium, 63% vitamine B2 en 21% vitamine B12 van de dagelijkse behoefte.
VLAM polste in een onderzoek bij Vlamingen naar hun mening over zuivel. Daaruit blijkt: men is overwegend positief.
- 88% zegt dat melk een basisproduct is dat altijd in huis is.
- 88% vindt dat zuivelproducten onderdeel uitmaken van onze eetcultuur.
- 86% zegt dat zuivelproducten altijd een belangrijk onderdeel van de eetcultuur blijven.
-75% zou moeilijk zonder zuivelproducten kunnen.
Kaas wordt in de peiling het vaakst genoemd als favoriet zuivelproduct, gevolgd door yoghurt en roomijs.