Startpagina Archief

Yaconsoep

Yacon klinkt exotisch, maar behoort gewoon tot de familie van de schorseneer en pastinaak. Het is een wintergroente met een frisse, zoete smaak, waar je heerlijke soep van kan maken. Je hebt ongeveer een uurtje nodig om deze soep te kunnen voorschotelen aan vier personen.

Ingrediënten

Basis:

700 g yaconwortelen

2 aardappelen

2 grote witte uien

2 teentjes knoflook

1 kl komijnpoeder

8 dl water

2 dl melk

1 kl groentebouillon (pasta)

2 el olijfolie + ½ dl om te frituren

Peper van de molen en zout

Kruidentuiltje:

5 takjes peterselie

2 takjes tijm

1 blaadje laurier

keukentouw

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen