Startpagina Archief

In Vlaanderen is ‘de andere meerwaardekip’ nog geen product dat morgen in winkel ligt

Kan vanuit een coöperatieve samenwerking een alternatieve vleeskip worden aangeboden? Op die vraag voor de verbreding van de markt met een ‘De andere kip’ wordt een antwoord gezocht. En dat is verre van eenvoudig, zo bleek op een bijeenkomst van stakeholders in Tielt. Toch zijn er voldoende kansen om het project verder te onderzoeken.

Er wordt ingezet op een in Vlaanderen geproduceerde kip, niet als alternatief voor de bestaande standaardkip of biokip, maar als marktverbreding naar een type vleeskip dat nu hoofdzakelijk vanuit het buitenland wordt ingevoerd.

“Hierbij wordt een bottom-up-benadering gehanteerd vanuit producenten met oog op een ketenontwikkeling met meerwaarde voor elke ketenpartij (productie, distributie, retail, consument...)”, stelt projectcoördinator Veronique Demey van Inagro.

Naast Inagro zijn de andere partners in het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

René Peters (NL): Hopelijk blijven correctiemiddelen bestaan in de spruitenteelt

Groenten Zeg ‘spruiten’ en de ogen van René Peters uit Woubrugge beginnen te glimmen. “Zelfs op school noemden ze mij ‘spruit’, want ik had het er altijd over”, aldus de Nederlandse spruitjesteler. Hij ziet dat steeds meer goede correctiemiddelen om spruiten gezond te houden, uitgefaseerd worden. “Brussel kan zich vast zorgen maken of er over een paar jaar nog vollegrondsgroenten geteeld zullen worden in de EU.”
Voir plus d'articles
Meest gelezen