Startpagina Archief

“Zonder landbouw is er geen voedsel op ons bord”

Welk beroep Elise Peperstraete later wil gaan uitoefenen, weet ze nog niet concreet. “Nee, ik weet nog niet wat ik wil doen. Mijn eerste doel is nu mijn diploma te behalen.” Thuis wordt een landbouwbedrijf uitgebaat, met varkens en voornamelijk vleesvee. Elise woont in Westvleteren, een gemeente diep in West-Vlaanderen, die vooral bekend is van de Sint-Sixtusabdij en van het daar gebrouwen hemels abdijbier.

Elise is de oudste van 3 kinderen – broers zijn Brecht (18) en Jens (15) – en liep als kind vaak aan de hand van mama en papa tussen de koeien en kalfjes. “Ik groeide op het landbouwbedrijf op en kwam van kindsbeen af in contact met verschillende aspecten van de landbouw.” Vader Johan Peperstraete en moeder Kristien Notebaert baten in de deelgemeente van Westvleteren een gemengd landbouwbedrijf uit met varkens en voornamelijk vleesvee.

Rassen kruisen

In de bedrijfstak van het vleesvee worden runderen van het Belgisch witblauw...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voedermaatregelen verminderen klimaatimpact van melkvee

Veeteelt Veeteelt heeft een impact op klimaatverandering via de uitstoot van broeikasgassen zoals methaan. De rundveesector moet methaan reduceren zoals vastgelegd in het Convenant Enterische Emissie Rundvee (CEER). De uitvoering van dat convenant wordt dit jaar geëvalueerd.
Voir plus d'articles
Meest gelezen