Startpagina Archief

Belegde broodjes met kipsalade

Een boterham met kipsalade, dat smaakt altijd. Met ons makkelijke recept kan je nu ook zelf kipsalade maken. je hebt slechts een kwartiertje nodig om er vier personen van te kunnen laten smullen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

• 2 gebakken kippenbouten (200 g vlees)

• 1 rode ui

• 10 g bieslook

• 1 el zilveruitjes

• 8 augurkjes

• 1 el kappertjes

• 4 hardgekookte eitjes

• Sap van 1/2 citroen

• 1 kl mosterd

• 2 el mayonaise

• 1 el yoghurt

• Peper en zout

• 100 g veldsla

• 1 houthakkersbrood

Hoe ga je te werk?

Ontvel de kippenbouten, doe ze in een kom en trek het vlees uit mekaar.

Pel de rode ui en snipper fijn. Pel de eieren en plet met een vork fijn. Snijd de augurkjes, zilveruitjes en bieslook fijn en meng alles onder mekaar.

Meng de yoghurt, citroensap en mosterd onder de mayonaise, en lepel onder de kippensalade. Breng op smaak met peper en zout.

Spoel de sla en zwier droog.

Snijd dikke sneetjes van het houthakkersbrood en beleg met kipsalade en veldsla of geef apart.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Actueel

Koen Heymans boert in de Brusselse rand

Melkvee De Neerpedehoeve ligt net aan de buitenzijde van de Brusselse Ring in Neerpede. De hoeve ligt slechts op zo’n 200 m van Vlaanderen, maar dus in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Melkveehouder Koen Heymans wordt er geconfronteerd met de voor- en nadelen van de Brusselse wetgeving.
Voir plus d'articles
Meest gelezen