
Wat heb je nodig?
• 2 gebakken kippenbouten (200 g vlees)
• 1 rode ui
• 10 g bieslook
• 1 el zilveruitjes
• 8 augurkjes
• 1 el kappertjes
• 4 hardgekookte eitjes
• Sap van 1/2 citroen
• 1 kl mosterd
• 2 el mayonaise
• 1 el yoghurt
• Peper en zout
• 100 g veldsla
• 1 houthakkersbrood
Hoe ga je te werk?
Ontvel de kippenbouten, doe ze in een kom en trek het vlees uit mekaar.
Pel de rode ui en snipper fijn. Pel de eieren en plet met een vork fijn. Snijd de augurkjes, zilveruitjes en bieslook fijn en meng alles onder mekaar.
Meng de yoghurt, citroensap en mosterd onder de mayonaise, en lepel onder de kippensalade. Breng op smaak met peper en zout.
Spoel de sla en zwier droog.
Snijd dikke sneetjes van het houthakkersbrood en beleg met kipsalade en veldsla of geef apart.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be