Startpagina Archief

Konijnenbouten met kersen- en pruimensausje en knapperige sla

Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. Nochtans is konijn erg veelzijdig in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Wil je graag konijnenbouten klaarmaken die net wat anders zijn, probeer dan zeker dit recept eens! Voor 4 personen heb je 90 minuten nodig om het te bereiden.

Ingrediënten

4 konijnenbouten

1 el cayennepeper

peper en zout

50 g bloem

20 g boter

1ui, in plakjes gesneden

1 kl verse tijm + extra takje

2 blaadjes laurier

kroketjes

Voor het kersensausje:

400 g kersen (uit bokaal, gehalveerd, ontpit)

4 pruimen (gedroogd)

3 el suiker

250 ml kriekenbier

2 el rode wijnazijn

Voor de salade:

1/2 bussel bladpeterselie

300 g mengeling van sla, scheuten, kruiden

4 el olijfolie

sap van 1/2 citroen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen