Startpagina Archief

Konijnenbouten met kersen- en pruimensausje en knapperige sla

Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. Nochtans is konijn erg veelzijdig in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Wil je graag konijnenbouten klaarmaken die net wat anders zijn, probeer dan zeker dit recept eens! Voor 4 personen heb je 90 minuten nodig om het te bereiden.

Ingrediënten

4 konijnenbouten

1 el cayennepeper

peper en zout

50 g bloem

20 g boter

1ui, in plakjes gesneden

1 kl verse tijm + extra takje

2 blaadjes laurier

kroketjes

Voor het kersensausje:

400 g kersen (uit bokaal, gehalveerd, ontpit)

4 pruimen (gedroogd)

3 el suiker

250 ml kriekenbier

2 el rode wijnazijn

Voor de salade:

1/2 bussel bladpeterselie

300 g mengeling van sla, scheuten, kruiden

4 el olijfolie

sap van 1/2 citroen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Preiteler Willem Vercruysse: “Lobularia maritima helpt me bij beheersen tripsen”

Werktuigendagen Willem Vercruysse (64) teelt prei en krulpeterselie in Nokere, een deelgemeente van Kruisem. Net als veel andere telers krijgt hij tijdens warme, droge zomers te maken met tabakstripsen in zijn prei. Op vraag van proefcentrum Viaverda wordt op een praktijkperceel van hem het effect van ‘Lobularia maritima’ (zilverschildzaad) als bankerplant voor nuttige insecten uitgetest, om zo de populatie tripsen onder controle te houden.
Voir plus d'articles
Meest gelezen