Startpagina Archief

Gegrilde steak met romescosaus en gepofte krieltjes

Gegrilde steak mag niet ontbreken op een heerlijke BBQ-avond. Serveer met een fris maar pittig sausje van paprika. De gepofte krieltjes maken dit hoofdgerecht helemaal af. Na 45 minuten kunnen 4 personen hiervan smullen.

Wat heb je nodig?

4 steaks

700 g krieltjes

enkele takjes rozemarijn

enkele takjes tijm

blaadje laurier

½ citroen

80 g veldsla

2 tl komijnpoeder

2 tl gedroogde oregano

handvol verse oregano

olijfolie

peper en grof zeezout

Voor de Romescosaus

2 zoete puntpaprika’s

1 rode chilipeper

2 teentjes knoflook

2 tl zoet paprikapoeder

80 g amandelen, geroosterd

2 el rode wijnazijn

Hoe ga je te werk?

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Europese politici nemen stelling over GLB-voorstel

Buitenland Het Europees Parlement stelde op 10 september een aantal eisen op voor het volgende Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Ook de lidstaten bediscussiëerden het voorstel van de Commissie op de informele Landbouwraad in Kopenhagen, maar wachten in de eerste plaats op meer informatie.
Voir plus d'articles
Meest gelezen