Startpagina Archief

Hergebruik van proceswater uit voedingsindustrie

Het bepalen van de (micro)biologische en chemische kwaliteit van (proces)water wordt 1 van de grote aandachtspunten van de onderzoeksgroep VEG-i-TEC. Het nieuwe onderzoeksgebouw van UGent op de campus in Kortrijk is uitgerust met onder andere een (afval)waterbehandelingshal. “Het gebouw bestaat uit verschillende testzones waar modulaire en mobiele ‘piloten voor waterbehandeling’ kunnen worden aangesloten”, zegt prof. Imca Sampers, projectleider VEG-i-TEC. “In de kelderruimte staan al verschillende citernes voor de opslag van te behandelen en behandeld...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

VLAM roept op om te kiezen voor lokale producten tijdens ‘Lekker van bij ons-week’

Korte Keten Van 15 tot 21 september organiseert VLAM voor het eerst de Lekker van bij ons-week. Tijdens deze actieweek roept het iedereen op om zijn of haar winkelmand te vullen met lokale producten. Uit een recent VLAM-onderzoek blijkt dat de Vlaming overtuigd is van producten van eigen bodem, maar dit niet altijd omzet in aankoopgedrag. Jammer, want 3 op de 4 Vlamingen vindt wel dat we met zijn allen meer Belgische voedingsproducten zouden moeten kopen.
Voir plus d'articles
Meest gelezen