Startpagina Archief

De invloed van Covid-19 op de zuivelsector

Euromonitor International gaf via een online conferentie een inkijk in de cijfers over de impact van covid-19 op de zuivelindustrie. Het onderzoek waarop de cijfers gebaseerd zijn, vond plaats in 5 landen: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Denemarken, België en Frankrijk.

Tijdens de eerste lockdown in 2020 viel plots een groot deel van de vraag naar voedingsproducten weg. Laurent Damiens, voorzitter van het Europese Melkforum, vertelt over de uitdagingen waarmee de zuivelindustrie te maken kreeg: “Het aanbod werd een pak groter dan de vraag, waardoor de aanpak van de hele voedingsindustrie moest veranderen op 2 à 3 weken.” Ook consumenten moesten hun leven omgooien en meer thuis eten, al betekende dat niet dat men meer zelf ging koken.

Zuivel in de kijker

Laurent Damiens: “Mensen gingen meer...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Landbouwers leren van elkaar in 10 nieuwe duurzaamheidsprojecten

Milieu Minister van Landbouw Jo Brouns ondersteunt 10 nieuwe demonstratieprojecten die landbouwers moeten helpen om kennis te vergaren én de omslag te maken naar een duurzamere bedrijfsvoering. De projecten richten zich op agro-ecologische praktijken en op de kansen en het onderhoud van bufferstroken. De Hooibeekhoeve uit Geel speelt hierin een prominente rol met 2 geselecteerde projecten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen