Startpagina Archief

Steeds meer Vlaamse vleesveehouders kiezen

voor Blonde d’Aquitaine

Het vleesras Blonde d’Aquitaine had vroeger geen al te beste reputatie bij Vlaamse boeren, maar dat is onterecht. Je ziet dit ras dan ook steeds vaker opduiken. Landbouwleven ging praten met Filip Coussens, een jonge vleesveehouder uit Zottegem die enkele jaren geleden startte met dit ras.

De familie Coussens boert voorlopig nog op 2 plaatsen. De ouderlijke hoeve ligt in parkgebied. Eind dit jaar worden de activiteiten daar stopgezet, omdat er geen moderniseringen mogelijk zijn. De vergunningen kunnen immers niet worden verlengd. In 2016 kregen ze de kans om 1 km verderop een nieuw bedrijf te starten. Omdat alle opties daarbij open lagen, kozen Filip en zijn familie ervoor om te stoppen met melkvee en om te starten met vleesvee.

“Dat was zeker geen gemakkelijke keuze, maar we zaten met de generatiewissel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Groentegeweld: smaakvolle biogroenten uit Weelde

Korte Keten Groentegeweld is een kleinschalig bio-ecologisch tuinbouwbedrijf in volle groei in Weelde, een deelgemeente van Ravels. Met veel passie en liefde telen Dirk Hendrix en Willem Van Pelt er het hele jaar rond zo’n 60 soorten seizoensgroenten en -fruit. Net als 41 andere Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven zet Groentegeweld op zondag 14 september zijn deuren open voor het grote publiek op de Dag van de Landbouw.
Voir plus d'articles
Meest gelezen