Startpagina Archief

“Het idee dat we in Vlaanderen varkens produceren om

China te voeden is een complete misvatting”

We trappen deze reeks over internationale markten op gang met een sector die de laatste jaren sterk onder de aandacht staat in Vlaanderen: onze varkenshouderij. Van de Afrikaanse varkenspest tot de uitkoopregeling, de sector kwam amper positief in het nieuws. En toch valt het belang ervan niet te onderschatten. Wij klopten aan bij Joris Coenen, manager van Belgian Meat Office bij VLAM.

Over de productie, import en export van varkensvlees in Vlaanderen en België doen ongelofelijk veel meningen de ronde. Vaak zijn ze gebaseerd op iets wat men ergens heeft opgepikt en gaat zo’n ‘feit’ een eigen leven leiden. Correcte cijfers zijn echter een betere basis om een verhaal op te baseren. Als manager van Belgian Meat Office (BMO) bij het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) is Joris Coenen dag in dag uit bezig met het monitoren en faciliteren van buitenlandse handel in Belgisch vlees.

Meer productie dan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Hoge Gezondheidsraad adviseert om meer volkoren varianten en peulvruchten te eten

Actueel De Hoge Gezondheidsraad (HGR) heeft nieuwe voedingsaanbevelingen voorgesteld die moeten bijdragen aan een betere gezondheid. Het adviesorgaan raadt Belgen onder meer aan wit brood of witte pasta te vervangen door volkoren varianten, de consumptie van bewerkt rood vlees (charcuterie) te beperken en meerdere keren per week peulvruchten zoals linzen of bonen te eten.
Voir plus d'articles
Meest gelezen