Startpagina Archief

Hoe duurzaam vlees blijven produceren?

Bioveiligheid, circulariteit, korte keten en Pork.be waren de actuele thema’s die deze keer op het menu stonden tijdens het seminarie varkenshouderij op de Agridagen.

De sectorseminaries beginnen een mooie traditie te worden tijdens de Agridagen. Het seminarie varkenshouderij kon op veel bijval rekenen, met zowat een volledig gevulde seminarieruimte. Tijdens deze editie werd volop de kaart getrokken om per thema enkele varkenshouders aan het woord te laten.

Getuigenissen over bioveiligheid

Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) besteedt al jaren aandacht aan het belang van een goede bioveiligheid op een varkensbedrijf. “Het thema wordt eerder saai bevonden”, stelt Tamara Vandersmissen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

‘De 23 ha zaai-uien maken het verschil’, vindt akkerbouwer Jeffrey Prins

Aardappelen De Nederlandse akkerbouwer Jeffrey Prins zit in maatschap met zijn vader Harry en zijn oom Jan André Prins. De 3 gezinnen leven van het 200 ha grote akkerbouwbedrijf. Op het moment van ons bezoek worden net de Seresta-zetmeelaardappelen gerooid en de uien geladen. Bijzonder dit jaar is dat de zetmeelaardappelen meer opleveren dan de consumptieaardappelen die Jeffrey ook heeft.
Voir plus d'articles
Meest gelezen