Startpagina Archief

MCC lanceert PCR-analyse voor A2-gen in melk

De vraag naar A2-melk neemt wereldwijd toe, vooral omdat deze melk mogelijk beter verteerbaar zou zijn voor sommige mensen. Daardoor kiezen steeds meer melkveehouders voor de productie van A2-melk. Daarom lanceerde het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) deze maand een PCR-test die het A2-gen in melk detecteert.

Dat melk een bron van eiwitten is, is al lang geweten. Een glas halfvolle melk van 150 ml bevat al zo’n 10% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid melkeiwitten. Ongeveer 80% van deze eiwitten bestaat uit verschillende soorten caseïne-eiwitten, ook wel kaasstof genoemd vanwege hun rol bij het maken van kaas. Bètacaseïne is de op één na meest voorkomende vorm, die zelf ook weer bestaat uit minstens 8 varianten.

A1- versus A2-melk

De 2...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Voir plus d'articles
Meest gelezen