Startpagina Archief

Breekt robotisering in aspergeteelt door?

Volgens experts zal robotisering in de agrofoodsector steeds meer zijn intrede doen. Dat bleek op de Asperge Innovatiedag, die op 6 september plaatsvond bij teelt- en verkoopbedrijf van aspergeplanten en verse asperges Teboza in Helden, Nederland. Een 14-tal bedrijven presenteerden er innovaties op het gebied van automatisering en mechanisering.

De asperge – ook ‘koningin der groenten’ of ‘het witte goud’ genoemd – werd zo'n 5000 jaar geleden al gegeten in Egypte. Het is een van de weinige echte seizoensgroenten. Vanaf begin februari worden asperges in serres en onder plastic kappen geteeld. Vollegrondsasperges komen in de tweede helft van april op de markt. Het seizoen eindigt op 24 juni met het traditionele Sint-Jansfeest.

‘Robotisering in de aspergeteelt’ was het centrale thema op de eerste Asperge Innovatiedag, die Aspergegilde Limburg en advies- en onderzoeksbureau...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

De Varkenscampus is een unieke en noodzakelijke onderzoeksfaciliteit

Varkens De voorbije 10 jaar liepen er op de Varkenscampus in Merelbeke-Melle al zowat 70 onderzoeksproeven. Het is een verhaal dat voortdurend verdergaat. Door de evolutie binnen deze sector valt er immers nog heel wat te onderzoeken. Tijdens de recente verjaardagsviering kreeg Landbouwleven de kans om enkele thema’s van nabij te ontdekken.
Voir plus d'articles
Meest gelezen