Aspergesoep met crostini’s en pesto
Aspergesoep, dat is de lente in een kom. Serveer de soep met zelfgemaakte pesto op een krokant stukje brood. Het duurt slechts een half uurtje om deze eenvoudige soep te kunnen voorschotelen aan 4 personen.
Wat heb je nodig?
Voor de pesto van rucola:
100 g rucola
1 teentje knoflook
3 el geraspte kaas
2 el pistachenoten
3 el olijfolie
0,50 citroen (zeste)
Voor de groeneaspergesoep:
1 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
500 g groene asperges
6 dl gevogeltebouillon
peper
zout
12 blaadjes rucola
Voor de crostini’s:
1 ciabatta
olijfolie
Hoe ga je te werk?
Voor de pesto van rucola:
Doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot een smeuïge massa.
Voor de groeneaspergesoep:
Fruit de sjalot in de olijfolie. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Snijd de asperges in grove stukken, voeg ze toe en laat 15 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Garneer met rucola. Serveer met crostini’s en pesto.
Voor de crostini’s:
Snijd de ciabatta in sneetjes.
Bestrijk de sneetjes met wat olijfolie. Rooster de broodjes in de oven of op de gril tot ze krokant zijn. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be