Startpagina Actueel

De concrete impact van extreme hitte en droogte is moeilijk in te schatten

Het is zoals met komkommers in de zomer en de hoop op een witte kerst in de winter: als het warm(er) wordt, laait de discussie over hittegolven en droogtes op de productie van de Vlaamse landbouw nog verder op. Literatuurstudies zijn het over de impact niet sluitend eens. Onze land- en tuinbouw wapent zich wel verder tegen meer droogteperiodes, onder meer door meer watervoorraden en -opslag. Dat is ook nodig.

In een schriftelijke vraag hierover verwijst Sofie Joosen, Vlaams parlementslid voor N-VA, naar een wetenschappelijke studie die gegevens uit alle 28 EU-lidstaten combineerde om de impact van droogte en hittegolven op het rendement van de Europese landbouw te onderzoeken. Hoewel er een productieverlies zou worden opgetekend, neemt het algemene landbouwrendement van de onderzochte teelten met maar liefst 150% toe.

Aardappelen en maïs...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Nederland keurt nog 2 blauwtongvaccins goed

Veeteelt In Nederland heeft ontslagnemend minister van Landbouw Piet Adema een tweede en derde vaccin tegen het blauwtongvirus goedgekeurd voor gebruik. Dit heeft hij besloten na een positief advies van het Bureau Diergeneesmiddelen van het agentschap College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (aCBG) en de Commissie toelating diergeneesmiddelen.
Meer artikelen bekijken