Startpagina Groenten

We willen van ons preigroen een gloednieuw product maken

De familie Croket baat in Bornem, vlak naast de Schelde, het prei- en venkelbedrijf ‘Groentenhof’ uit. Ze zetten sterk in op innovatie en het aanpassen van de productie aan de marktvraag. Zo schakelden ze al enkele velden om naar biologische prei- en venkelteelt. Sinds 20 jaar maken ze hun preigroen ook korter, omdat ze merkten dat de markt daarnaar vroeg.

Rudy Croket en zijn dochter Gilke vertellen met trots meer over hun Groentenhof. In 1986 werd het bedrijf opgestart door Rudy en zijn vrouw. In 2013 startte zoon Lars de bijhorende groothandel Fresh2B op. Die is ook in handen van de familie Croket. Al hun groenten gaan ernaartoe en van daaruit gaat 80% van de productie naar Delhaize. De overige productie gaat hoofdzakelijk naar het buitenland.

Prei en venkel

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken