Startpagina Akkerbouw

De Landgenoten zoekt 3.000 schenkers om biogrond te beschermen

Landbouwgrond is een schaars goed. Voor Vlaamse boeren is het zeer moeilijk om betaalbare en beschikbare landbouwgrond te vinden. Daarom koopt coöperatie en stichting De Landgenoten landbouwgrond aan om voor altijd ruimte te geven aan bioboeren die gezonde, lokale voeding produceren met aandacht voor natuur, biodiversiteit en klimaat.

Om in 2022 nog méér ruimte te maken voor de bioboeren van de toekomst, rekent De Landgenoten op de hulp van 3.000 mensen die een gift van 100 euro willen doen. De Landgenoten lanceert daartoe op 13 oktober een grootschalige campagne met de slogan: Steek je geld in een bioveld.

Affiche-actie

Petra Tas, coördinator bij De Landgenoten legt uit: “We sturen deze week bijna 5.000 affiches uit naar onze achterban. We...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Van teelt tot textiel: hennep als duurzaam gewas

Akkerbouw Praktijkpunt Landbouw, Inagro en HOGENT AgroFoodNature onderzoeken of de teelt van textielhennep praktisch haalbaar en rendabel is voor Vlaamse landbouwers in het EIP-project HempFarmers. Ze begeleiden geïnteresseerde landbouwers tijdens de teelt, oogst en roting en zetten ook in op ketenvorming. Ze linken landbouwers aan verwerkers en bepalen de economische haalbaarheid en randvoorwaarden.
Meer artikelen bekijken