Startpagina Beurs van Libramont

Opnieuw bijna 200.000 bezoekers present op Beurs van Libramont

De Beurs van Libramont staat er weer. Tussen 29 juli en 1 augustus zakten niet minder dan 198.932 bezoekers af naar de grootste landbouwbeurs in openlucht in Europa. De tweedaagse bosbouwdemonstraties die hierop volgden in Bertrix konden 37.763 bezoekers bekoren.

Na 2 jaar uitstel als gevolg van de coronapandemie, lokte de Beurs van Libramont zo’n 900 bezoekers meer dan in 2019. Het bezoekersrecord van deze beurs dateert echter alweer van 2012, met meer dan 219.000 bezoekers. Op die 10 jaar tijd daalde de landbouwpopulatie weliswaar fors. Deze beurs blijft evenwel erg populair bij een brede plattelandsbevolking – waaronder traditioneel ook veel Vlamingen – met nog een band met de sector. Ook heel wat hobbyboeren vinden Libramont the place to be. Directeur van de beurs Natacha Perat zei na...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Beurs van Libramont

Zonnekroon: een teelt met veel uitwegen

Akkerbouw De teelt van zonnekroon, oftewel silphie, is nog maar weinig bekend in België, maar begint zich toch stilaan te ontwikkelen. Momenteel staat er slechts 20 ha, maar Nicolas Havelange, zaadimporteur voor België, wil dit areaal vergroten omdat hij duidelijk de voordelen ziet. Het CIPF probeert deze voordelen dan ook te bevestigen in meerdere proeven.
Meer artikelen bekijken