Opnieuw bijna 200.000 bezoekers present op Beurs van Libramont

Beurs van Libramont

De Beurs van Libramont staat er weer. Tussen 29 juli en 1 augustus zakten niet minder dan 198.932 bezoekers af naar de grootste landbouwbeurs in openlucht in Europa. De tweedaagse bosbouwdemonstraties die hierop volgden in Bertrix konden 37.763 bezoekers bekoren.

Gilles Manssens en Nicolas Havelange begonnen een samenwerking

Zonnekroon: een teelt met veel uitwegen

Akkerbouw

De teelt van zonnekroon, oftewel silphie, is nog maar weinig bekend in België, maar begint zich toch stilaan te ontwikkelen. Momenteel staat er slechts 20 ha, maar Nicolas Havelange, zaadimporteur voor België, wil dit areaal vergroten omdat hij duidelijk de voordelen ziet. Het CIPF probeert deze voordelen dan ook te bevestigen in meerdere proeven.

Op bezoek bij Château Bon Baron in Dinant

Campagne EuroFoodArt (deel 3): walsen met Waalse wijnen

Libramont

Libramont is een typisch Waalse beurs. De redactie van Landbouwleven kreeg de kans om enkele Waalse streekproducten te leren kennen tijdens een culinaire rondrit, in het kader van de campagne EuroFoodArt “Europese topkwaliteit is kunst”. Lees in deel 3 over onze Waalse wijnen.

Ardeense specialiteiten liggen uitgestald in de etalage.

Campagne EuroFoodArt (deel 2): in het vlees proef je de Ardennen

Libramont

Libramont is een typisch Waalse beurs. De redactie van Landbouwleven kreeg de kans om enkele Waalse streekproducten te leren kennen tijdens een culinaire rondrit, in het kader van de campagne EuroFoodArt “Europese topkwaliteit is kunst”. Lees in deel 2 over de typische Ardeense specialiteiten: Jambon d’Ardenne en Saucisson d’Ardenne.

Anne Delbeke heeft een kudde van 80 geiten. Ze produceren ongeveer 240 l melk per dag, die Anne volledig zelf verwerkt.

Geitenhouderij in Wallonië: Op bezoek bij geitenboerderij ‘Cent Pieds’

Libramont

In het mooie Buvrinnes, op een steenworp afstand van Binche, vinden we Rue de Cent Pieds. Geitenboerin Anne Delbeke vernoemde haar geitenboerderij naar de pittoreske straat.

Campagne EuroFoodArt (deel 1): ooit Plate de Florenville en Pâté gaumais geproefd?

Libramont

Libramont is een typisch Waalse beurs. De redactie van Landbouwleven kreeg de kans om enkele Waalse streekproducten te leren kennen tijdens een culinaire rondrit, in het kader van de campagne EuroFoodArt “Europese topkwaliteit is kunst”. Lees in deel 1 over Plate de Florenville en Pâté gaumais.

De onbetwiste ster van Libramont is en blijft het Ardens trekpaard.

Paarden op de Beurs van Libramont: Als kiezen moeilijk wordt!

Libramont

Boeiender dan ooit zullen ze zijn… de vele onderdelen waarin paarden de hoofdrol spelen op de Landbouwbeurs van Libramont. Landbouwleven groepeerde ze per locatie op het terrein en per dag. Al wordt het moeilijk kiezen tussen kijken, verwonderd genieten en… bijleren!

Reallifedemonstraties van bosbouwmachines maken van Demo Forest een unieke gebeurtenis in West-Europa. Ontdek het in Bertrix!

Demo Forest toont een duurzaam multifunctioneel bos

Libramont

Na 4 dagen op de Beurs van Libramont worden op 2 en 3 augustus duizenden bezoekers verwacht in het bos van Rossart, waar de 21ste editie van Demo Forest zal plaatsvinden. Deze grote bijeenkomst van de bosbouwsector belooft vele demonstraties en ontdekkingen voor professionals, maar ook voor iedereen die gewoon geïnteresseerd is in de bosbouw.

De machines die geselecteerd zijn voor de Mecanic’Show 2022 worden iedere dag toegelicht in de Grote Ring.

Innovaties terug fysiek getoond tijdens Mecanic Show

Mechanisatie

Voor de Mecanic Show selecteerde de beursorganisatie van Libramont voor deze editie 13 machines. Dat zijn er 3 meer dan de machines die in de virtuele editie van 2020 werden getoond.

Sfeerfoto van de editie 2021 van de Summer Breeding Show. Op eigen kracht gezien de Landbouwbeurs niet doorging en dus met weinig publiek. Dit jaar geldt: met volle kracht vooruit!

Sportpaarden op Libramont: Op volle kracht vooruit!

Libramont

In 2020 en 2021 was er geen Landbouwbeurs in Libramont. De gezondheidscrisis stak er immers een stokje voor. Desondanks ging het Studbook SBS de uitdaging aan in 2021 en werden de fokkers uitgenodigd om deel te nemen aan de grote fokkerijwedstrijd voor sportpaarden. Landbouwleven blikt even terug en veel vooruit…

Tijdens de coronaperiode werd de organisatie in een nieuw jasje gestoken, met nieuwe coöperatieve statuten, een nieuw bestuur en een nieuwe naam Libramont Coopéralia. Het gezellige beursprincipe blijft behouden.

De Beurs van Libramont kijkt uit naar een blij weerzien

Libramont

Na afwezigheid van 2 zomers kijkt iedereen weer uit naar de Beurs van Libramont. De 86ste editie van de beurs voor landbouw, bosbouw, agrovoeding en paarden vindt plaats van vrijdag 29 juli tot en met maandag 1 augustus. Aansluitend kun je op 2 en 3 augustus naar de bosbouwbeurs Demo Forest in het bos van Rossart te Bertrix.

Economisch en ecologisch werken door te frezen

Groenvoorziening

De dertigjarige Sam Butaye uit Wezemaal (Rotselaar) zet het werk verder, waar vader mee begonnen was, namelijk diverse freeswerken. Hierdoor wordt afval op een economisch en ecologische manier verwerkt en zijn terreinen snel (land) -bouwklaar.

Le New Holland T6 est doté d’une transmission Dynamic Command  à 24 vitesses avant et arrière.

Noviteiten in de Mecanic’Show van Libramont

Mechanisatie

Twee weken geleden brachten we een eerste bespreking van de machines die in de Mecanic’Show van Libramont aantraden.

Geomow van Vicon regelt automatisch de overlap tussen de front- en achtermaaiers.

Een Mechanic’Show in het teken van grasland

Mechanisatie

Tijdens de Mechanic’Show die dit jaar doorging op de beurs van Libramont stonden machines die een link hebben met het grasland in de bijzondere belangstelling.

I Am du Haut du Roy (Silver Deux de Virton x Chellano Z), zesde bij de driejarigen in Libramont 2017. Geselecteerd voor het BK in 4- jarigen in Gesves dit jaar.

“Libramont is een prachtig uitstalraam voor de fokkers”

Paarden

Christophe Mayerus is de man achter de sportpaardenfokkerij du Haut du Roy in het idyllisch gelegen Habay op pakweg 35 km van Libramont-Chevigny. Hoogkwalitatieve moederlijnen en bewezen vaderlijnen kenmerken zijn fokkerij, waar pretendenten voor de topsport het daglicht zien. Meteen stof genoeg voor een boeiend gesprek.

Ice Cube van de Duyversputten, tweede bij de driejarige pony’s in Libramont 2017

Steevast naar Libramont met pony’s en paarden

Beurs van Libramont

Lieve Blindeman is meer dan alleen de enthousiaste vrouwelijke helft achter de pony- en paardenfokkerij Van Duyversputten van het echtpaar Van Eetvelde – Blindeman in Hofstade, een landelijke gemeente vlakbij Aalst. Als zijnde een van de weinige Vlaamse deelnemers aan de fokkerijwedstrijden op de Landbouwbeurs van Libramont de voorbije jaren, wilde Landbouwleven meer weten over haar fokkerij. We maakten kennis met een gepassioneerde vrouw die ons in duidelijke taal deelgenoot maakte van wat haar drijft.

De jumping is dit jaar aan zijn 66e editie toe.

Uw paardenprogramma per dag

Paarden

Op de Landbouwbeurs van Libramont zijn de paarden en de paardenliefhebbers in hun element. Hoe kan het ook anders met de grote verscheidenheid aan rubrieken zoals demo’s, prijskampen, verschillende rassen die dagelijks aan het werk en te bezichtigen zijn, uitrusting in elke prijsklasse zowel voor liefhebbers als voor professionals … Niets werd aan het toeval overgelaten om de paardenliefhebber een totaalbelevenis te bezorgen. Met ons handig paardenoverzicht van dag tot dag, heeft u dan ook alles bij de hand om uw bezoek te plannen.

Knikmops KM 250 Tele met uitschuifbare laadarm.

Noviteiten goederenverhandeling gedemonstreerd

Mechanisatie

Vorige week brachten we in ons Tuin & Parkdossier nieuws voor de tuinaanlegger en groenverzorger. Met dit artikel gaan we op de ingeslagen weg verder en gaan we een stap verder richting grondverzet en goederenverhandeling.

De beurs van Libramont, biedt een ruimte aan professionelen, innovaties en creativiteit. Maar is ook een ontmoetingsplaats voor land- en bosbouwers en consumenten. Een efficient middel dus om het imago van de landbouw te valoriseren bij de bevolking.

Libramont biedt heel wat vermaak en informatie met demonstraties

Beurs van Libramont

De beurs voor landbouw, bosbouw, en agrovoeding van Libramont biedt wederom dit jaar een rijk gevuld en zeer gevarieerd programma met demo’s, shows, prijskampen voor runderen, varkens, schapen en paarden, tal van attracties, studiedagen, conferenties en debatten, ... Zo kan elke bezoeker een leerrijke en tegelijkertijd ook een aangename dag beleven.

De Quantum smalspoortractoren van Case IH hebben een geavanceerd luchtfiltersysteem aan boord.

Mecanic’Show 2017 legde nadruk op comfort, veiligheid en kwaliteit

Mechanisatie

De Mecanic’Show, die dit jaar tijdens de landbouwbeurs van Libramont doorging, legde tijdens deze editie de nadruk op het comfort, de veiligheid en de kwaliteit van de machines.