Startpagina Klimaat

Door klimaatverandering is droogte in de zomer minstens 20 keer waarschijnlijker

De door menselijke activiteite veroorzaakte klimaatverandering heeft zomerdroogte in het noordelijk halfrond "minstens 20 keer waarschijnlijker" gemaakt. Dat besluiten een groep wetenschappers in een woensdag gepubliceerde studie over de afgelopen rampzomer, zeker voor de landbouwoogsten.

Zo'n droogte op land, die Europa, China en de Verenigde Staten heeft getroffen, zal met het huidige klimaat waarschijnlijk eens om de 20 jaar voorkomen ten opzichte van eens om de 400 jaar of minder zonder opwarming, zeggen onderzoekers van de World Weather Attribution, een netwerk van onderzoekspioniers in het toeschrijven van extreme gebeurtenissen aan klimaatverandering.

De droogte deze zomer heeft verschillende Europese landen getroffen, met name Frankrijk, met droogstaande rivieren en beperkingen in bepaalde gebieden. Bepaalde delen van de VS en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Klimaat

Klimaatneutrale landbouw komt steeds een stapje dichterbij

Klimaat Op de proefboerderij Transfarm van de KU Leuven in Lovenjoel werden diverse nieuwe technieken voorgesteld die landbouwers zullen klaarstomen naar een klimaatneutraal 2050. De KU Leuven werkt hiervoor nauw samen met Boerenbond in het Europese project HyperFarm.
Meer artikelen bekijken