Startpagina Edito

Wisselen van scheidsrechter

In ons vorig editoriaal waren we bij oorlogstermen beland, ditmaal zitten we bij voetbaltermen. De landbouwsector voelt zich ‘buiten- spel’ gezet nu er een ontwerp klaar is voor een nieuw mestactieplan, MAP 7 ondertussen.

Eind vorige week raakte bekend dat Vlaams minister van Omgeving Demir (N-VA) een ontwerp klaar heeft voor MAP 7, zonder daarmee met de sectororganisaties in dialoog te zijn gegaan. Dat komt nog, laat de minister weten en ze verwijst ook naar de dialoogsessies met landbouwers van eerder dit jaar.

Wordt de sector zo niet voor voldongen feiten geplaatst? Denkt men zo een draagvlak voor een nieuw beleid te vinden? Een goede waterkwaliteit komt er immers enkel door landbouwers tijdig te betrekken in dit...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: Dierenrechten… tot in je huiskamer?

Edito Alea iacta est… De wet over dierenrechten werd op 2 mei aangenomen in onze Grondwet. Het blijft vooralsnog gissen naar de gevolgen ervan op langere termijn, maar heel wat landbouwers hebben alvast argwaan. En Jan met de pet... die ziet de bui nog niet hangen voor zijn huisdieren.
Meer artikelen bekijken