Startpagina RULA Fruit

Willy Royakkers kan zijn liefde voor braambessen doorgeven aan de volgende generatie

Vlaanderen telt maar een handvol bedrijven die braambessen telen op grote schaal. De vraag naar deze vitaminebommetjes groeit nochtans nog elk jaar en de winstmarge is voorlopig nog mooi, maar de exploderende energieprijzen zouden wel eens roet in het eten kunnen gooien van de telers. Landbouwleven ging daarom eens poolshoogte nemen in de serre van de familie Royakkers in Nazareth.

Willy Royakkers startte in 2016 in Nazareth met het kweken van braambessen. “Ik zat eerder al ruim 30 jaar in een familiebedrijf in Kinrooi dat gespecialiseerd was in zachtfruit: aardbeien, bramen en frambozen. Toen het bedrijf een nieuwe indeling kreeg, zocht ik een plek om voor mezelf te starten. Ik overwoog verschillende opties en locaties en uiteindelijk vond ik in Nazareth een geschikte bestaande serre om over te nemen. Die serre werd daarvoor ingezet voor kropsla, maar daar had ik geen voeling mee. Met een paar kleine aanpassingen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in RULA Fruit

Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers: van fruitcrisis tot succesverhaal

RULA Fruit Blauwe Bessenplantage Schrijnwerkers is in België een van de grootste bedrijven wanneer het gaat om het blauwe genot. Met zijn 16 ha gewas in volle grond, en een deel ervan onder regenkappen, kan het familiebedrijf zich van een inkomen voorzien. Toch blijft het nodig om zichzelf herhaaldelijk opnieuw uit te vinden.
Meer artikelen bekijken