Startpagina Tuin

Zoete aardappel: van het veld naar de moestuin

De klassieke groenten vonden hun weg door de jaren heen vanuit kleinschalige teelt in abdijen en moestuinen naar de grootschalige landbouwteelt. De zoete aardappel kwam pas recent op de radar voor teelt in onze streken tijdens de zoektocht naar gewassen die beter aangepast zijn aan het veranderende klimaat. Proeftuinen gingen ermee aan de slag en de teelt wordt nu langzaam maar zeker opgepikt door professionele telers.

Het is dus hoog tijd om de teelt ook voor te stellen aan de moestuiniers. Tot mijn grote verrassing wisten mijn klassieke tuinboeken mij niets te vertellen over de teelt van deze exoot, en mijn eigen ervaringen met deze nieuwe groente zijn tot nu toe enkel culinair. Een zoektocht op internet leverde gelukkig heel wat informatie op, vooral over de grootschalige teelt. Maar wat lukt op grote schaal in de landbouw, moet zeker lukken ook op kleine schaal in de moestuin.

Historisch...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

De mooiste herfstkleuren in de natuur en in je tuin

Tuin De zomer van 2025 was, volgens het KMI, de op 3 na warmste zomer sinds het begin van de metingen in 1833, met een gemiddelde temperatuur van 19,3 °C in Ukkel. Het was ook een van de droogste zomers in meer dan honderd jaar, met slechts de helft van de normale neerslag gedurende de lente en zomer samen. De zomer kende 2 hittegolven en veel zonuren, met name in juni en augustus, maar het mooie liedje is alweer uit.
Meer artikelen bekijken