Startpagina PotatoEurope

ILVO deelt zijn aardappelkennis op Potato Europe 2023

Potato Europe reist jaarlijks door Europa en strijkt dit jaar op 6 en 7 september neer in Doornik. ILVO brengt zijn uitgebreide aardappelexpertise mee naar deze grootste openlucht beurs voor aardappeltelers. 

In droge en warme jaren zijn coloradokevers de belangrijkste plaag in aardappelteelt die zorgt voor extra kosten voor gewasbescherming en opbrengstverlies. Op Potato Europe demonstreert ILVO hoe drones met behulp van camera’s en artificiële intelligentie (AI) effectief kunnen helpen bij vroegtijdige detectie van ziekten. Op een aardappelveld starten keverpopulaties op een bepaalde locatie. Door die locatie vroegtijdig te bepalen kan de landbouwer op tijd de plaag bestrijden. Die kennis stelt landbouwers in staat om gerichte...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in PotatoEurope

Bij Raf Patat: “We zetten heel goed in op risicospreiding”

PotatoEurope Als een echte Kempenaar staat aardappelboer Raf Vangeel met beide voeten op de grond, een die gevuld is met aardappelen. En hij verkoopt ze ook het liefst zelf. “Ik neem alles het liefst zelf in handen”, vertelt Raf. “We doen aan risicospreiding, zodat we altijd wel aardappelen kunnen leveren.” Het motto van het bedrijf is niet zomaar ‘van het land naar de klant’.
Meer artikelen bekijken