Startpagina Groenten

Microgroentekweek voor een voedselbos

Drie jonge mensen – Jarl Vaerten, Jordan Cox en Laura Timmermans – dromen van een meer ecologische wereld, en dragen daar ook wel degelijk hun steentje aan bij. Samen staan ze achter het concept ‘Leef’, een netwerk van gelijkgezinde lokale bedrijfjes met een schaalbaar karakter. Met ‘LeefGreens’ werd hiervoor het startschot gegeven.

H et veld dat Jarl Vaerten anderhalf jaar geleden in Wezemaal kocht, was dat van een aardappelboer. Aardappelen vind je er niet meer, maar wel de dromen van 3 ondernemers die met hun creatieve concept de wereld duurzaam willen ‘vergroenen’. Een korte wandeling doorheen het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken