Startpagina Groenten

Filip Boone: “In het ‘vierde’ segment is er nog wat ruimte voor groei en nieuwe collega’s”

Filip Boone en Ann Vanwijnsberghe hebben in Ardooie een bedrijf dat gespecialiseerd is in jonge spinazie, veldsla en rucola voor het zogenaamde vierde segment (bladgroenten die in zakjes verpakt in de winkelrekken liggen). Ook zij zijn heel preus (fier) dat ze door het comité van vakbeurs Agro Expo werden aangeduid als ambassadeurs voor de tuinbouwsector.

Filip nam het bedrijf over van zijn vader, maar kon op de thuislocatie niet uitbreiden. “Daarom heb ik dan op de nieuwe locatie in Ardooie de vroegere hoeve deels afgebroken en nieuwe plastic serres bijgebouwd. Vroeger hadden we een veel uitgebreider gamma van groenten, met prei, bloemkool, sla, tomaten en veldsla. Toen ik het overnam werd dat gamma gereduceerd tot jonge spinazie,...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken