Startpagina Groenten

Brussels grondwitloof van Hoeve de Koperen Ketel

Ter gelegenheid van de Week van het Witloof trotseren we het helse winterweer en springen we binnen bij Hoeve de Koperen Ketel in Hoegaarden. Zij telen ondertussen al 3 jaar Brussels grondwitloof: “Grondwitloof verkoopt goed, maar vraagt veel handwerk.”

Onder een laag sneeuw piepen cilindervormige golfplaten van 6 m lang. Hier ligt de volgende lading grondwitloof van Hoeve de Koperen Ketel in Hoegaarden, die nog enkele dagen moet groeien. “Woensdag 24 januari zal het grondwitloof van die laag klaar zijn”, zegt Yves. “Dan moeten we de witloofkroppen nog kuisen. Na 2 of 3 dagen hebben we alles van deze oogst alweer verkocht.”

De hoeve van Yves Flawinne en zijn echtgenote Veronique Smits ligt pal tegenover de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken