Startpagina Boerenprotest

EU-lidstaten keuren tariefvrije import uit Oekraïne met een jaar goed

De lidstaten van de Europese Unie willen de opschorting van de importtarieven en -quota voor producten uit Oekraïne met 1 jaar verlengen. Tegen de achtergrond van de boerenprotesten willen ze echter ook een aantal vrijwaringsmaatregelen inbouwen om marktstoornissen te voorkomen. Een coalitie van Europese landbouworganisaties reageert teleurgesteld en vraagt nu aan het Europees Parlement om in te grijpen.

De ambassadeurs van de 27 lidstaten gaven woensdag 21 februari zonder enige aanpassingen hun fiat aan het voorstel dat de Europese Commissie eind januari op tafel had gelegd om de tariefvrije import uit Oekraïne en Moldavië met één jaar te verlengen tot juni 2025.

“Met dit akkoord tonen we onze standvastige steun voor Oekraïne en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Boerenprotest

Bart Dickens: “Stop het waanzinnig landbouwbeleid”

Melkvee Bart Dickens (43) raakte bekend als voorzitter van FDF Belgium, de Belgische zusterorganisatie van het Nederlandse Farmers Defence Force. Hij neemt geen blad voor de mond als het op de verdediging van de boeren aankomt. Op zondag 19 mei (Pinksterdag) organiseert FDF Belgium een vreedzame protestwandeling in Antwerpen. “Onze boodschap wordt dan ‘Stop het waanzinnig beleid’. En denk goed na voor welke partij je op 9 juni kiest”, zegt Dickens.
Meer artikelen bekijken