Startpagina Voor ons gezin

Crumble met havermout en braambessen

Een crumble is helemaal niet moeilijk om te maken. Met dit recept smullen 4 personen na een bereiding van 50 minuten van eentje met havermout en braambessen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

Voor de crumble:

120 g boter

50 g havermoutvlokken

50 g amandelschilfers

70 g bloem

80 g rietsuiker

kaneelpoeder

Voor het fruit:

500 g braambessen

2 el maïszetmeel

2 el gembersiroop (of 2 el gember met 2 el honing)

Hoe bereid je het?

Maak eerst de crumble:

Snijd de boter in kleine blokjes. Meng de havermoutvlokken, amandelschilfers, bloem, rietsuiker en kaneel. Kneed er met je vingers de boter door, zorg ervoor dat het een korrelige mengeling blijft.

En verder:

Verwarm de oven voor op 185°C

Doe de braambessen, maiszetmeel en gembersiroop in een ovenschaal en meng goed.

Bestrooi met de crumble en zet in een voorverwarmde oven op 185°C gedurende 25-30 minuten.

Serveer warm, lauw of koud. Eventueel met slagroom, zure room, yoghurt of ijs. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Aspergesoep met crostini’s en pesto

Voor ons gezin Aspergesoep, dat is de lente in een kom. Serveer de soep met zelfgemaakte pesto op een krokant stukje brood. Het duurt slechts een half uurtje om deze eenvoudige soep te kunnen voorschotelen aan 4 personen.
Meer artikelen bekijken