Startpagina Groenten

Bioweek: "Ons biologisch glasgroentebedrijf kent veel uitdagingen"

Nog tot zondag 9 juni loopt de Bioweek. De week richt de aandacht op de biologische bedrijven in België en de voordelen van bioproducten. Glastuinbouwbedrijf Barver in Rumst is een mooi voorbeeld van een bedrijf dat omschakelde naar de bioteelt.

In april 2023 werd het Strategisch Plan 2023-2027 voor de biosector gelanceerd. Tegen eind 2027 wordt er gestreefd naar een groei van 5% op 5 parameters. Het bio-areaal zou tot 30.000 ha moeten toenemen, minstens 5% van de landbouwbedrijven moet bio worden, de bioconsumptie moet 5% van de totale consumptie bedragen, 5% van de omzetwaarde van de dierlijke productie (inclusief zuivel) zou bio moeten zijn en bio moet 5% van de overheidscatering uitmaken.

Evenwicht tussen vraag en aanbod...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken