Startpagina Groenten

Breekt robotisering in de aspergeteelt door?

Volgens experts zal robotisering in de agrofoodsector steeds meer zijn intrede doen. Dat bleek op de Asperge Innovatiedag, die op 6 september plaatsvond bij teelt- en verkoopbedrijf van aspergeplanten en verse asperges Teboza in Helden, Nederland. Een 14-tal bedrijven presenteerden er innovaties rond automatisering en mechanisering.

De asperge – ook ‘koningin der groenten’ of ‘het witte goud’ genoemd – werd zo'n 5000 jaar geleden al gegeten in Egypte. Het is een van de weinige echte seizoensgroenten. Vanaf begin februari worden asperges in serres en onder plastic kappen geteeld. Vollegrondsasperges komen in de tweede helft van april op de markt. Het seizoen eindigt op 24 juni met het traditionele Sint-Jansfeest.

‘Robotisering in de aspergeteelt’ was het centrale thema op de eerste Asperge Innovatiedag, die Aspergegilde Limburg en advies- en onderzoeksbureau Compas Agro...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken