Startpagina Melkvee

Zuivelsymposium vraagt zich af hoe een duurzame zuivelsector eruit ziet

De keynotespeeches en het expertendebat op het jaarlijkse zuivelsymposium van VLAM en BCZ riepen heel wat interessante vragen over de toekomst van de zuivelsector op. Maar vooral de verduurzaming van de sector, wat dat precies inhoudt en hoe melkveehouders daartoe gestimuleerd kunnen worden, vormde de kern van de discussie die namiddag.

Experten stelden zichzelf op 24 oktober een aantal belangrijke vragen over de toekomst van de zuivelsector op het jaarlijkse zuivelsymposium van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Hoe draagt de sector bij aan een duurzamere toekomst? En welke innovaties zullen deze ambities in een stroomversnelling brengen? Hoe gezond is zuivel? Zullen we überhaupt nog zuivel consumeren in 2050, en hoe kan het landbouwsysteem er dan uitzien?

Jeroen Watté, agro-ecoloog verbonden aan de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken