Startpagina Economie

De angst voor voedsel overwinnen

Phytofar koos onlangs een nieuwe voorzitter, Damien Viollet, na het vertrek van Goedele Digneffe. Met 25 jaar ervaring op de teller, zag hij hoe de voedselmarkt evolueerde en dat er als het ware ‘voedselangsten’ zijn ontstaan. Dat is ook de schrijver van het boek ‘Panique dans l’assiette’, Gil Rivière-Wekstein, niet ontgaan. Dit is een slechte evolutie, want die voedselangsten moeten worden overwonnen om uiteindelijk voedselverlies en -verspilling tegen te gaan.

Damien Viollet zag in de voedselmarkt verschillende trends naar voor komen. Allereerst wil de consument kiezen voor een bepaalde productiewijze. Zo wil men goedkope groenten, en als het kan biologische producten, en dan later zelfs kiezen voor producten van duurzame landbouw. "We proberen de consument hierin les te geven, maar we kunnen hem beter begeleiden en hem de oplossingen bieden die hij wil," zegt hij.

Een tweede nieuwigheid de afgelopen jaren is dat landbouw steeds complexer wordt, vooral...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Milcobel handhaaft standaard melkprijs voor mei

Actueel Milcobel zal voor de lopende leveringen van de maand mei 2024 een standaard melkprijs hanteren van 41,00 euro per 100 liter. Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 45,25 euro per 100 liter voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor mei bedraagt 5,3947 euro per kg.
Meer artikelen bekijken