Startpagina Tuin

Rabarber: een zure plant voor zoete bereidingen

In mijn jeugdjaren stond in elke tuin een rabarberplant. Veel plaats en aandacht had de plant niet nodig. Een zonnig hoekje in de moestuin of de border volstond om jaar na jaar een ruime hoeveelheid stelen te kunnen oogsten. Om vers van te snoepen of om te verwerken in de keuken tot confituur of moes.

De eerste vermelding van rabarber werd teruggevonden in Chinese geschriften die dateren van 2700 voor Christus. Rabarber werd er oorspronkelijk geteeld omwille van de medische eigenschappen van de wortel, waaruit men een krachtig purgeermiddel kon winnen. De oorspronkelijke soorten Rheum palmatum en Rheum officinale worden nu nog steeds aangeplantomwille van hun wortel, om te verwerken tot laxeermiddel. Hoe rabarber in Europa is terechtgekomen, is niet geheel...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Sierkersen in de tuin: Bloesempracht met een vleugje nostalgie

Tuin Een Japanse sierkers mocht vroeger in geen enkele tuin ontbreken. En terecht. Met hun wolken van tere roze of witte bloesems verwelkomen ze als geen andere plant de prille lente en bezorgen ze ons op zonnige dagen dat heerlijke lentegevoel. Bovendien blijft de groei vaak beperkt in hoogte en omvang, waardoor ze in bijna elke tuin toepasbaar zijn.
Meer artikelen bekijken