Startpagina Melkvee

Het sprookje van de GAEC en de zeven kaasboeren

Antoine Philippe werkte negen jaar lang als werknemer voor melkveehouderij en kaasmakerij La Ferme de la Sablonnière. Nu hij zich heeft ingekocht, is hij er volwaardig boer. Samen met zes andere partners vormt hij een GAEC, een Franse vennootschapsvorm die toelaat om samen te werken als in een familiebedrijf.

In het Bretonse dorpje Guipry gaat La Ferme de la Sablonnière de uitdagingen in de Europese melkveesector op twee manieren te lijf. Enerzijds delen niet minder dan zeven boeren de eigendom en de verantwoordelijkheid van het bedrijf. Anderzijds verwerkt het team ook een groot deel van de melk tot zuivelproducten, die ze aan restaurants, op markten en in de hoevewinkel verkopen.

In het kader van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

Belgische melkproductie stijgt opnieuw in 2024

Melkvee Belgische koeien produceerden vorig jaar meer melk dan in 2023. Daarmee bevestigen ze nogmaals een stijgende trend, tonen cijfers van Statbel. Vlaamse koeien zijn over het algemeen productiever dan hun Waalse tegenhangers. “Deze cijfers weerspiegelen het effect van intensieve selectie voor hogere melkopbrengsten.”
Meer artikelen bekijken