Startpagina Granen

Hoge aantasting bladluis, maar aantal stabiliseert

De bladluisaantastingen bleken afgelopen week af te nemen in de wintergerst en bleven doorgaans op eenzelfde niveau in wintertarwe. Dit najaar is dit echter een gemiddeld hoog aantastingsniveau. De aangekondigde koude kan een verdere stabilisatie enkel ten goede komen.

De bladluisdruk is zoals steeds sterk perceelsafhankelijk. Ook op perceelsniveau kan de bladluisdruk sterk verschillen tussen tellingen aan de rand van het perceel (grenzend aan graskant, maïsstoppel, waardplanten, …: met wellicht hogere bladluisdruk) of midden in het veld. Een degelijke controle op bladluizen moet op verscheidene plaatsen op het perceel gebeuren.

Voor de wintergranen die niet (meer) beschermd zijn tegen het dwergvergelingsvirus/bladluizen blijft het nog steeds absoluut noodzakelijk alle percelen te controleren op de aanwezigheid...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Granen

Wintergranen: stadium voor T2-behandeling bereikt

Granen Op verschillende percelen is het gewasstadium voor T2-behandeling om het laatste blad en aar te beschermen bereikt. De behandelingsdrempel voor bladseptoria wordt vaker bereikt. Bruine roest breidt net als gele roest verder uit. Dat meldt het Landbouwcentrum Granen (LCG) op basis van de waarnemingen op 21 en 22 mei.
Meer artikelen bekijken