Startpagina Melkvee

Extra ogen en oren in de melkveestal

Sensoren kunnen (mee)helpen je bedrijf te monitoren. Welke systemen bestaat vandaag op de markt? En welke zijn nuttig voor jouw bedrijf?

Ivan Ryckaert van het departement Landbouw en Visserij leidde de studienamiddag over de moderne melkveestal in. “Melkveebedrijven worden alsmaar groter en arbeid wordt schaarser. Het is zaak om je stal arbeidstechnisch efficiënt in te richten (zie Landbouwleven van 12 april). Bijkomend kunnen sensoren helpen om je dieren op te volgen. Het zijn extra ogen en oren voor de melkveehouder om het bedrijf te monitoren.”

“Sensoren helpen inderdaad om het melkveebedrijf te automatiseren”, bevestigt...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Melkvee

DGZ: "Tijd voor kordate acties om een IBR-vrije status te bekomen"

Overdraagbare ziekten Dankzij de specifieke en striktere maatregelen die de overheid neemt in het kader van IBR, is de nieuwe deadline voor een IBR-vrije status voor België in 2030 wel haalbaar, zegt Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ). “Zolang er positieve dieren aanwezig blijven bij handelaars, afmestbedrijven, waar dan ook, en deze dragers zich naar andere bedrijven kunnen bewegen zonder dat ze traceerbaar zijn, is het dweilen met de kraan open.”
Meer artikelen bekijken