Startpagina Groenten

Doe mee aan de enquête over reststromen en win een ballonvaart

Ben je tuinbouwer? Wil je kans maken op een ballonvaart boven je eigen streek en tegelijk het onderzoek rond biogebaseerde economie steunen? Neem dan deel aan de enquête van BioBoost over de productie en valorisatie van reststromen uit de tuinbouw. Met jouw inbreng wil het project de kennis en noden van de sector beter in kaart brengen.

Leestijd : 2 min

BioBoost is een project dat de biogebaseerde ontwikkeling van de tuinbouw in Europa wil stimuleren. De mogelijkheden voor hoogwaardig gebruik van tuinbouwresiduen en plantenstoffen wordt onderzocht. De onderzoeksresultaten passen ze toe in de praktijk via gezamelijke proef- en testprojecten van onderzoeksinstellingen en bedrijven. Om dat te kunnen realiseren, worden nieuwe waardeketens opgestart met de land- en tuinbouwers als eerste actoren in de keten.

De groene reststromen in het project BioBoost zijn afkomstig uit de groenteteelt (vollegrond en serre) of uit de fruitteelt. Die reststromen worden doorheen de agrovoedselketen geproduceerd. Zowel voedselverliezen (eetbaar) als nevenstromen (niet-eetbaar) zijn reststromen. Door verschillende reststromen uit de land- en tuinbouw te bestuderen en valoriseren, wil het project BioBoost bijdragen aan een circulaire economie.

De initiatiefnemers willen echter ook weten wat de houding is van tuinbouwers tegenover reststromen. De focus van hun enquête ligt op de niet-eetbare nevenstromen. Denk maar aan spruitkoolstokken of tomatenstengels en -bladeren.

Maak kans op een ballonvaart!

Vul de vragenlijst in en maak kans op een ballonvaart boven je eigen tuinbouwbedrijf!

Deelnemen kan tot 31 augustus 2019. De enquête invullen neemt niet meer dan vijf minuten van jouw tijd in beslag. Enkel volledig ingevulde enquêtes, mét de schiftingsvraag en persoonlijke gegevens, komen in aanmerking voor een prijs. Vergeet dus niet op het laatste scherm de enquête te versturen.

Lees het wedstrijdreglement.

Voor vragen over deze enquête, het project BioBoost of de valorisatie van reststromen kan je terecht bij: Audrey Miserez, E audrey.miserez@inagro.be of 051 14 03 01

Deze enquête kadert in het Interreg-project BioBoost.

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken