Startpagina Akkerbouw

Luzerne: het nieuwe ‘gras’ in tijden van klimaatopwarming?

Met de droogte in het achterhoofd is het nodig om na te denken over alternatieve gewassen, gewassen die beter kunnen tegen droogte. Luzerne blijkt het goed te doen bij hoge temperaturen en biedt een gans gamma aan producten. Ook Frankrijk had te kampen met hogere temperaturen de laatste jaren en zetten in op luzerne. Landbouwleven sprak met Luzeal, de eerste dehydratatiecoöperatie in Frankrijk.

D e keuze voor Frankrijk is logisch. Het is namelijk een van de grootste producerende landen als het op luzerne aankomt. De ideale grond is kalkgrond. De belangrijkste regio voor gedroogde luzerne is de Champagne-Ardenne-regio, die 80% van de productie bevat. 6.500 landbouwers...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Van teelt tot textiel: hennep als duurzaam gewas

Akkerbouw Praktijkpunt Landbouw, Inagro en HOGENT AgroFoodNature onderzoeken of de teelt van textielhennep praktisch haalbaar en rendabel is voor Vlaamse landbouwers in het EIP-project HempFarmers. Ze begeleiden geïnteresseerde landbouwers tijdens de teelt, oogst en roting en zetten ook in op ketenvorming. Ze linken landbouwers aan verwerkers en bepalen de economische haalbaarheid en randvoorwaarden.
Meer artikelen bekijken