Startpagina Agro-Expo

Jonge boeren in de kijker op jubilerende Agro Expo

De acties ‘Kool is Cool’, de Prei-Award en de Aardbeien-Award: op de voorbije edities zette de Agro Expo telkens een groente- of fruitsoort volop in de kijker. Voor de 20ste editie trekt de raad van bestuur van het driedaags land- en tuinbouwevenement voluit de kaart van jonge, West-Vlaamse tuinders. “Geen toekomst zonder jonge ondernemers.” Cijfers tonen aan dat West-Vlaanderen de provincie is met procentueel het meest aantal jonge land- en tuinbouwers, jonger dan 40.

Net als op vele bedrijven in West-Vlaanderen breng de Agro Expo een mix: deels voor landbouw en veeteelt, deels voor de tuinbouwsector. “Met onze 20ste editie willen we dit jaar vooruit kijken, naar de toekomst”, zegt Rik Decadt, ondervoorzitter van Agro Expo. “En hoe kunnen we dat beter te doen dan onze jonge, dynamische boeren voor het voetlicht te plaatsen.”

Verkennende gesprekken

Met een groep jonge land- en...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agro-Expo

Debat prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij

Agro-Expo Agro-Expo in Roeselare mag terugblikken op een topeditie, met maar liefst 18.000 bezoekers op 3 dagen tijd. En ook naast de beursvloer was er het een en ander te beleven. Zo was er op 29 januari een debat over de prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij. De verschillen tussen beide sectoren zijn groot, maar de uitdagingen zijn dezelfde.
Meer artikelen bekijken