In Vlaanderen is ‘de andere meerwaardekip’ nog niet voor morgen

Er wordt ingezet op een in Vlaanderen geproduceerde kip, niet als alternatief voor de bestaande standaardkip of biokip, maar als marktverbreding naar een type vleeskip dat nu hoofdzakelijk vanuit het buitenland wordt ingevoerd.
Er wordt ingezet op een in Vlaanderen geproduceerde kip, niet als alternatief voor de bestaande standaardkip of biokip, maar als marktverbreding naar een type vleeskip dat nu hoofdzakelijk vanuit het buitenland wordt ingevoerd. - Foto: Pixabay

Er wordt ingezet op een in Vlaanderen geproduceerde kip, niet als alternatief voor de bestaande standaardkip of biokip, maar als marktverbreding naar een type vleeskip dat nu hoofdzakelijk vanuit het buitenland wordt ingevoerd. “Hierbij wordt een bottom-up-benadering gehanteerd vanuit producenten met oog op een ketenontwikkeling met meerwaarde voor elke ketenpartij (productie, distributie, retail, consument...)”, stelt projectcoördinator Veronique Demey van Inagro.

...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent