Startpagina Agro-Expo

Ketensamenwerking werkt als alle deelnemers er beter van worden

Tijdens de Agro Expo-beurs in Roeselare organiseerde de producentenorganisatie voor varkenshouders VPOV een seminarie met als titel ‘Nadenken over je afzetstrategie’. CEO Francis King van Ter Beke pleitte er voor meer samenwerkingsverbanden tussen retail, verwerking, boeren en mogelijk ngo’s. Twee Nederlandse sprekers lieten hun licht schijnen over de voor- en nadelen van het integratiemodel zoals dat in Spanje gangbaar is.

T raditioneel is de varkensbusiness een wereld waarin op korte termijnen zaken gedaan wordt. Prijsonderhandelingen zijn scherp, en zowel aan de kant van slachterijen als boeren is de animo voor vaste contracten beperkt. Daar komt nog bij dat de varkensprijzen momenteel hoog zijn...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Agro-Expo

Debat prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij

Agro-Expo Agro-Expo in Roeselare mag terugblikken op een topeditie, met maar liefst 18.000 bezoekers op 3 dagen tijd. En ook naast de beursvloer was er het een en ander te beleven. Zo was er op 29 januari een debat over de prijsvorming en uitdagingen in de pluimvee- en varkenshouderij. De verschillen tussen beide sectoren zijn groot, maar de uitdagingen zijn dezelfde.
Meer artikelen bekijken