Startpagina Akkerbouw

Europees Milieuagentschap waarschuwt voor overstromingen, droogtes en bosbranden

In een nieuw rapport komt het Europees Milieuagentschap (EEA), een EU-agentschap, opnieuw met een duidelijke waarschuwing: de komende decennia krijgt ook Europa te maken met meer overstromingen, droogtes en bosbranden. De landen zullen zich moeten aanpassen.

De impact kan deels verlicht worden met pogingen om de klimaatverandering te beperken, maar volgens EEA verslechtert de klimaatsituatie sowieso, "zelfs als internationale inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen effectief blijken". Uit de kaarten van het EEA moet blijken dat heel Europa de impact zal voelen.

Kustregio's zullen veel meer bedreigd worden door de stijging van het zeewater, blijkt uit de gegevens van het EEA. In het binnenland zal zware regenval leiden tot meer overstromingen: de meeste delen van Europa zullen te maken krijgen met...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Van teelt tot textiel: hennep als duurzaam gewas

Akkerbouw Praktijkpunt Landbouw, Inagro en HOGENT AgroFoodNature onderzoeken of de teelt van textielhennep praktisch haalbaar en rendabel is voor Vlaamse landbouwers in het EIP-project HempFarmers. Ze begeleiden geïnteresseerde landbouwers tijdens de teelt, oogst en roting en zetten ook in op ketenvorming. Ze linken landbouwers aan verwerkers en bepalen de economische haalbaarheid en randvoorwaarden.
Meer artikelen bekijken