Startpagina Covid 19

Boerenbond bezorgd over gebrek aan actie Europese Commissie

Boerenbond vindt dat de Europese Commissie veel meer moet doen om de interne markt te bewaken. Lid van het hoofdbestuur Pieter Verhelst is teleurgesteld dat er geen concrete voorstellen op tafel lagen bij de afgelopen Europese landbouwraad. “Zo is het nog steeds onduidelijk of seizoenarbeiders België kunnen bereiken.” De sierteelt wordt volgens Boerenbond vooralsnog aan haar lot overgelaten.

Woensdag kwamen de Europese landbouwministers samen. Niet fysiek, maar via een videoconferentie. Formeel betekent dit dat men geen besluiten mag nemen, maar in het verleden ging men met die regel pragmatisch om. “Juist nu men pragmatisch zou moeten zijn, en snel moet handelen, doen ze dat niet. Ik hoop dat het snel veranderd want de nood in de sector is bijzonder hoog.”

Specifiek hoopte Boerenbond op maatregelen voor de sierteelt, die wordt getroffen door een soort ‘perfecte storm’. Bloemenwinkels...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Covid 19

Covid-uitbraak zet China aan tot extra toezicht van diepvriesvoedsel

Covid 19 De recente heropleving van Covid-19 in China zet de invoer van diepgevroren voedsel opnieuw onder intensief toezicht, melden Chinese media. De Chinese autoriteiten zijn daartoe overgegaan op basis van de veronderstelling dat het mogelijk is om het virus op te lopen via voedselverpakkingen.
Meer artikelen bekijken